onsdag 12 maj 2010

Flyersutdelning Munkfors och lite om partiets ståndpunkter

Dags att arrangera en flyersutdelning i vår hemort Munkfors lördagen den 22/5 kl.12.00 för att visa upp att vi även finns på plats här och för att finna lite väljare till valet som sker 2010. Piratpartiet har så mycket att komma med och att få en plats i riksdagen där vi kan vara med och säga vår mening är av yttersta vikt då frågorna som partiet har är av ett brinnande intresse för oss alla.
Piratpartiet vill skapa ett samhälle där medborgarna har rätten att fritt kommunicera och att därigenom kunna dela med sig av kultur och kunskap utan att för den skull behöva känna sig övervakade.Det har tillkommit ett flertal lagar som gör inskränningar på individens rätt till ett privatliv och flera lagar kommer att tillsättas. Exempel på dessa är FRA-lagen där man gömt sig bakom terrrorismen, Acta en förlängd arm för att övervaka oss.Man motiverar hela tiden dessa lagar med att de är till för vårt bästa, för att skydda oss, men det är inte en trygg framtid vi går till mötes om vi skall utsättas för censur och övervakning. Piratpartiet vill ha ett öppet samhälle där vi alla har tillgång till information. Trygghet är ett stort ord och för mig betyder det att jag har rätten att leva i ett rättsäkert samhälle. Trygghet är och förblir att jag kan använda Internet utan att staten skall övervaka och granska det jag gör.Vi i piratpartiet står bakom en effektiv brottsbekämpning, och som i sitt paket tar vara på den personliga integriteten och som inte kränker oskyldiga människors privatliv.Vad gäller fildelningen så bör detta vara tillåtet för privat bruk då det gynnar såväl kulturen som samhället och man bör därav ändra på upphovsrättslagstiftningen så att den istället har en möjlighet att fungera för såväl skaparna som för brukarna.Mer finns att läsa om detta på: www.piratpartiet.se/deltagarkulturI piratpartiet tar man också ställning till nuvarnade patentsystem som är helt förlegat och som numera stjälper mer än det hjälper, de som vill göra något har ju inte råd utan det har blivit så att storföretagen har den ekonomiska dominansen och den lilla har inte råd att slåss mot jättarna. Många miljösatningar blir inte av och sjuka människor får inte tillgång till mediciner, särskilt gäller det i tredje världen. Så därför vill man i Piratpartiet på sikt avskaffa patentsystemet så att både företag och uppfinnare fortfarande kan tjäna pengar, men utan att det för denna del hämmar utvecklingen som så väl behövs för framtiden. Även här kan du som finner detta intressant gå ut här och läsa mera:
www.piratpartiet.se/kunskapssamhalletInternet är en del av dagen samhälle och Piratpartiet jobbar för att vi skall ha ett öppet och fritt samhälle där man utan replessarier kan uttrycka sig. Ett samhälle där alla kan vara delaktiga, där man tänker globalt och vill utveckla internet som en demokratisk plattform.Piratpartiet finns representerade i EU-Parlamentet allt sedan Juni 2009 och i år ställer vi upp i riksdagsvalet 2010 så rösta på Piraterna i år, rösta för medborgarnas rätt att granska staten, inte tvärtom. Rösta för en balanserad och mordeniserad upphovsrätt och ett patentsystem som främjar utvecklingen, klimatsatsningar sjukvård i alla delar av världen. Kort och gott så säger jag: rösta på Piratpartiet för rätten till ett fritt samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar